Vinet är ungt, friskt och har en fruktigt med smak av citrus och ananas. Kommer från ett ungt och dynamiskt företag som är störst på Rättvisemärkt- och ekologiska viner från Sydafrika.
Alkohol på tom mage är ju ingen hit, det vet vi ju alla. Så en maträtt som passar bra till vinet följer här...
Ragu på pärllök, röda linser och aprikoser serverad med halstrad gös
4 port.
12 st pärllök
4 st ekologiska aprikoser
1 cm röd chili
3 dl ekologiska röda linser
2 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 st röda plommontomater
1 st hackad schalottenlök
50 g smör
citronjuice
plockad färsk dill
2 st gösfiléer
salt & peppar
rapsolja
Beredning
Ragu:
Skala pärllöken, dela aprikoserna på mitten och fräs upp löken och aprikoserna i en kastrull tillsammans med chili. Slå på vinet och buljongen. Koka tills löken är mjuk i cirka 10 min och rör sedan i smöret och linserna. Dela tomaterna i kvartar och tag bort kärnorna, strimla klyftorna fint. Koka upp och smaka av med salt, peppar och lite citronjuice. Avsluta med att vända i tomaterna och den färska dillen.
Gös:
Tag bort benen från filén och skär upp fisken i 8 st bitar, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Strö salt i en varm panna och halstra gösen på båda sidorna i 2-3 min. Lägg upp på hushållspapper så att gösen får rinna av innan den placeras på tallriken med linser och pärllöksragun.
Recept av Peter J Skogström
Fotograf: Charlotte Strömwall
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar